SRK Stål & Rörkonstruktioner AB


När Göran Carlsson startade företaget 1985 var den initiala tanken inte egentillverkning utan det var att arbeta med att sälja och konstruera skorstensanläggningar.  Den egna tillverkningen startade först 1990 efter ett övertagande av underleverantören som under de första åren tillverkade skorstenarna åt SRK. Idag drivs företaget av Göran och sonen Christer.

I en skorstensanläggning ingår inte bara en ren skorsten utan ofta också att tillverka och montera rökgaskanaler. Det innefattar även montering av bland annat fläktar, stoftavskiljare och skruvtransportörer. Göran har ett tidigare förflutet som pann- och skorstenskonstruktör, gjort pannrumslayouter, ritat tryckkärl – han har varit i värmebranschen hela sitt liv.

Leveranser sker i huvudsak inom Sverige men även en del export förekommer, då främst till Norge.

– Vi har under åren tillverkat c:a 2000 skorstensanläggningar och är sedan 2014 certifierade enligt EN 1090-1 vilket innebär att skorstenarna är CE-märkta. Certifieringen omfattar även konstruktion i enlighet till gällande Eurocod.

Tillverkningen av skorstenarna sker i fabriken i Tibro som är 54 meter lång, vilket är mycket ändamålsenligt då SRK tillverkar skorstenar som är upp till 35 meter i ett stycke. Huvudkontor och mindre verkstad är belägen i Göteborg. Där utför man installationer av kaminer och villaskorstenar. Fabriken i Tibro tillverkar inte bara skorstenar utan utför även andra arbeten såsom rullning av rör, tillverkning av böjar, konor med mera, samt diverse andra legotillverkningar som har med stål och svetsning att göra.

Stålgross lagerhåller coil för SRK´s avrop. Leveranser sker i längder som är anpassade till speciella längder för att passa aktuella konstruktioner av skorstenar.

- Att konstruera och tillverka industriskorstenar är ett specialkunnande som få i landet behärskar och vi ser ljust på framtiden även om det för tillfället är lugnt i branschen, säger Göran och fortsätter:

Vi har valt att samarbeta med Stålgross där vi har ett upplägg som garanterar oss material till rätt pris. Stålgross har en smidig och professionell organisation som alltid ställer upp och är mycket lätta att samarbeta med.
 
 
 
Vårt nyhetsbrev
direkt till din e-post
Prenumerera »
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
© 2012 Stålgross i Sverige AB          Tel: 036-300 200          Fax: 036-16 16 96          info@stalgross.se