Referenser - Vreten


Vreten har tagit sitt namn efter det lilla samhället mellan Skövde och Tidaholm. Starten av företaget skedde under 1880-talet av Gustaf Larsson som var gårdssmed på Vretens egendom. Härifrån har otaliga yxor, plogar, vagnar och kranar levererats till jordbrukare, skogsbrukare och entreprenörer.
 
Den första försäljningssuccén kom 1928 med en hästdragen vägsladd och under 60-talet kom stenredskapen och under 1980-talet började tillverkningen av frontlastare och skogsredskapen efter förvärv av Kellve.

 
Vi träffar Magnus Ehn som presenterar företaget och visar oss runt i lokalerna. Vi börjar prata om värdet av samarbeten och leverantörsval.
 
”För oss är valet av leverantörer också ett val av en strategisk samarbetspartner. Faktorer som pris, kvalitet och leveranssäkerhet är en förutsättning för att samarbetet ska kunna fungera. Vi lägger stor vikt vid vårt samarbete och leverantörens förmåga att förstå vår verksamhet.
 
Den leverantör som kan sätta sig in i hur vårt företag fungerar och kan komma med idéer och förslag som kan utveckla oss och vår konkurrenskraft, där finns värdet av ett bra samarbete.
 
I vårt samarbete med Stålgross har vi valt att låta delar av vårt lager ligga på Stålgross lager i Mariestad. Det handlar bland annat om speciella format och stålsorter. Det har inneburit att vi alltid har material tillgängligt, vi behöver bara ta hem vårt veckobehov. Det minskar belastningen på likviditeten och ger oss mera utrymme här på Vreten. En perfekt lösning för oss.
 
Under senare tid har vi också valt att ersätta våra tidigare ordinära stål med Ruukkis höghållfasta Optim 650MC i vissa av våra produkter. Vi är ju tillverkare av lantbruks- och skogsprodukter. Det är produkter som utsätts för extrema påfrestningar med brytningar och vridningar. För att få produkter som håller i många år har vi därför valt ett material som vi tycker är optimalt för vår tillverkning.”

Flitens lampa lyser hos Vreten. Trots bistra tider ser Vreten framtiden an med stor tillförsikt. Flera av medarbetarna är jord- och skogsbrukare och vet vad som krävs för att produkterna man tillverkar ska fungera. Det gäller att leva upp till kundernas förväntan, då finns det alltid en intressant marknad som väntar.
 
Vi tackar för samtalet och tillönskar om fortsatt god framgång.
 
Vårt nyhetsbrev
direkt till din e-post
Prenumerera »
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
© 2012 Stålgross i Sverige AB          Tel: 036-300 200          Fax: 036-16 16 96          info@stalgross.se